viernes, 1 de febrero de 2019

LEGISLACIO CATALANA SOBRE LA TINENÇA I TRANSPORT D'ARCS DE KYUDO (YUMI)




Federació Catalana Tir amb Arc
Rambla Guipúscoa, 23-25, 2-E -08018 Barcelona -Tel. 93 308 02 65- info@fcta.cat


NOTA INFORMATIVA DE LA FCTA EN RELACIÓ A LA CAPACITAT D’EMETRE TARGETES ESPORTIVES DESPRES DE LA SENTENCIA DEL TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTICIA DE MADRID (SALA DE LO CONTENCIOSO-ADMINISTRATIVO) DE 4 DE MAIG DE 2016.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
L’ÚNIC DOCUMENT QUE PERMET LEGALMENT L’ADQUISICIÓ I TRANSPORT D’UN ARC I LA PRÀCTICA I COMPETICIÓ DEL TIR AMB ARC ÉS LA TARGETA FEDERATIVA.



Al 2011 l'IFAA (Associació Nacional d'Arquers del Bosc) va demanar al Ministeri de l’Interior que les seves targetes fossin vàlides per a l'adquisició i ús dels arcs igual que les emeses per altres federacions o associacions d'àmbit nacional legalment establertes, així com que les seves targetes tinguessin legalitat a efectes d'intervenir en esdeveniments esportius.

L’autorització emesa per la Subsecretària d’Interior va ser recorreguda per la RFETA davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid que havia de determinar si per a l'adquisició i transport de l'arc calia estar en possessió de la targeta federativa o podia fer-se, també, amb la targeta de qualsevol associació.

La REFTA va demanar que el Tribunal declarés que les úniques targetes esportives vàlides per a la tinença d'armes de la categoria 7º.5 del Reglament d'armes són les emeses per les Federacions Esportives i no per qualsevol altra associació o Club Esportiu.

En data 4 de maig de 2016, la Sala de lo Contencioso Administrativo del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, ha determinat i declarat en sentència ferma que les úniques targetes esportives vàlides per a la tinença d'armes de la categoria 7º.5 del Reglament d'armes, els arcs, i conseqüentment per al seu transport i ús, són les emeses per les federacions esportives.

Entén el Tribunal que a l’adquirir l'arma el particular ha d’exhibir un document expedit per un òrgan amb funcions delegades pròpies de l'Administració, o sigui les Federacions, per tal de constatar que el particular practica aquest esport i com a tal està registrat a la Federació pel que està legitimat per adquirir el medi.

Al tenir les Federacions l’exclusiva potestat per emetre aquestes targetes, a partir del 8 de juny de 2016, data en la que l’esmentada sentència és ferma, les targetes esportives de la IFAA o de qualsevol altre associació o club no són documents legalment vàlids per a la tinença ni transport dels arcs ni permeten la participació en cap esdeveniment esportiu.


Barcelona, a 13 de juny de 2016








No hay comentarios:

Publicar un comentario